Lasagne z sosem bolognese - KUKBUK
Barilla Lasagne z sosem bolognese

Lasagne z sosem bolognese

4 porcje

Klasyczna włoska zapiekanka z sycącym sosem mięsnym rodem z Bolonii.

Zaczynamy od zrobienia beszamelu. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy na średnim ogniu. Kiedy powstanie gładka masa, wlewamy mleko i znów dokładnie łączymy. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i gałką muszkatołową.

Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wkładamy kolejno płaty makaronu – krótko gotowanego i osolonego. Na każdym płacie rozprowadzamy sos boloński, następnie beszamel po czym posypujemy serem. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017