Lasagne z łososiem i zielonym groszkiem - KUKBUK
Barilla Lasagne z lososiem i zielonym groszkiem

Lasagne z łososiem i zielonym groszkiem

Tradycyjna wersja pysznego makaronu zapiekanego pod sosem beszamelowym.

Zaczynamy od zrobienia beszamelu. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy na średnim ogniu. Kiedy powstanie gładka masa, wlewamy do niej mleko i znów dokładnie łączymy. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i gałką muszkatołową.

Groszek gotujemy krótko w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłukujemy go zimną wodą, by zachował kolor.

Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wkładamy kolejno płaty makaronu: każdy smarujemy beszamelem, posypujemy rozdrobnioną rybą i groszkiem, doprawiamy solą i pieprzem i oprószamy serem – zostawiamy odrobinę, by posypać wierzch zapiekanki. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Podajemy posypaną szczypiorkiem.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017