Kozi camembert zapiekany w cieście filo - KUKBUK
ciasto filo kukbuk

Kozi camembert zapiekany w cieście filo

1 porcja

Złocista paczuszka z kremowym nadzieniem. Nie zapomnijcie polać jej miodem!

Rozkładamy pierwszy arkusz ciasta filo, za pomocą pędzelka smarujemy go oliwą i przykrywamy kolejnym. Powtarzamy tę czynność ze wszystkimi płatami ciasta. Środek arkusza smarujemy dżemem z żurawiny, układamy na nim ser, posypujemy pieprzem i zaginamy wystające końce do środka. Smarujemy oliwą i sklejamy. Tak zawinięty ser układamy na blasze do pieczenia złączeniem do góry. Smarujemy wierzch ciasta oliwą i wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 25 minut. Przed podaniem polewamy danie miodem i dekorujemy połówkami orzechów. Podajemy z czatnejem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: