Kotlety mielone - KUKBUK
kotlet mielony kukbuk

Kotlety mielone

5 porcji

To danie budzi dziecięce wspomnienia. Zaglądamy do kuchni babci.

Cebulę i czosnkiem obieramy, siekamy i przesmażamy na 1 łyżce oliwy. Kiedy się zeszklą, dodajemy je do mięsa wraz z posiekaną natką pietruszki, rozkłóconymi jajkami, solą i pieprzem. Mieszamy masą dokładnie i  formujemy z niej niezbyt duże kotlety. Smażymy je na oliwie po 4 minuty z każdej strony. Gotowe układamy w żaroodpornej misce i wstawiamy na kilka minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

 

Przepis: Stara Szkoła Wzgórza Dylewskie http://dylewskie.pl/

Zdjęcia: Radek Polak, Rafał Meszka, Maciej Niemojewski

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: