Kotleciki jaglane z sosem miętowym - KUKBUK
kotleciki jaglane kukbuk

Kotleciki jaglane z sosem miętowym

12 placuszków

Kasza jaglana jest dobra nie tylko na śniadanie! W wegetariańskich kotletach sprawdzi się równie smakowicie.

Kaszę jaglaną, upieczoną, pociętą w drobną kostkę dynię, poszatkowaną drobno pietruszkę, starty na tarce czosnek i cebulę, jajko i bułkę tartą mieszamy w dużej misce. Z powstałej masy formujemy małe placuszki i smażymy na rozgrzanym maśle po ok. 3 minuty z każdej strony. Marchewkę tniemy w paseczki, mieszamy z czerwoną kapustą i skrapiamy cytryną. Wszystkie składniki sosu miksujemy w blenderze. Placuszki podajemy z chrupkimi warzywami i miętowym sosem. Przepychota!

Przepis i zdjęcie: Dare to cook

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: