Kotleciki z brukselki i jarmużu - KUKBUK
kotleciki jarmuz kukbuk

Kotleciki z brukselki i jarmużu

4 porcje

Sprawdzą się jako wsad do wegetariańskiego burgera, wystarczy trochę warzyw, domowa bułka i sos.

Brukselkę myjemy i obieramy z wierzchnich liści, po czym ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jarmuż myjemy i siekamy na drobne kawałki, dodajemy do wcześniej startej brukselki. Następnie dosypujemy mąkę i dodajemy roztrzepane jajka. Przyprawiamy, mieszamy i formujemy kotleciki, które następnie smażymy na rozgrzanej patelni do zrumienienia. W miseczce mieszamy składniki na sos i doprawiamy. Kotleciki podajemy z sosem i świeżymi warzywami. Idealnie sprawdzą się w roli burgera!

 

Kasia Bartoszewska – Poneta i Tomek Poneta http://plateofjoy.blogspot.com/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: