Komosa z sardynkami i żurawiną - KUKBUK
sardynki

Komosa z sardynkami i żurawiną

5 porcji

Złociste sardynki na łóżku z komosy wychylają łebki ze szpinakowych kocyków.

Do rondelka wsypujemy szklankę komosy, po czym dolewamy dwie szklanki wody. Dodajemy po szczypcie soli i pieprzu. Gotujemy do miękkości, czyli 15-20 minut. Na patelni przez 3-4 minuty podprażamy orzechy włoskie. Żurawinę możemy namoczyć w gorącej wodzie przez kilka minut. Przesypujemy ugotowaną na sypko komosę do miski, dorzucamy orzechy, żurawinę, poszatkowaną cebulę i czosnek, ocet winny, oliwę, posiekane zioła. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym oraz odrobiną cayenne.

 

Każdą sardynkę zawijamy w liść szpinaku. Na patelni podgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy na niej sardynki z obu stron. Podajemy na komosie.

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku