Kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym - KUKBUK
Kokosowe pancakes kukbuk

Kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym

1 porcja

Jak dobrze rozpocząć dzień? Najlepiej stosikiem naleśników z owocowym dżemem.

W dużej misce łączymy obie mąki, dodajemy jajka, sól, mleko kokosowe oraz mleko krowie. Mieszamy wszystko na gładką masę. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany, jeśli jest taka potrzeba, dolewamy więcej mleka lub dosypujemy nieco mąki. Pancakes smażymy na patelni do naleśników, natłuszczając patelnię każdorazowo olejem kokosowym przed wylaniem ciasta. Ponieważ ciasto jest dosyć gęste, można ułożyć na patelni dwa lub trzy naleśniki jednocześnie. Smażymy na złocisty kolor z dwóch stron. Podajemy z Extra Gładkim Dżemem porzeczkowo-jeżynowym Łowicz zrobionym w 100% z owoców. Doskonałe śniadanie dla dzieci i nie tylko!

 

przepis i zdjęcia: Anna Matuszczak

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: