Kasztanowe bezglutenowe gofry - KUKBUK
gofry bezglutenowe kukbuk

Kasztanowe bezglutenowe gofry

2 porcje

Gofry niekoniecznie muszą być grzeszkiem kulinarnym - u nas wersja z mąki kasztanowej i bez cukru!

Ksylitol i drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku kokosowym. Odstawiamy na chwilę, aby powstał zaczyn.

Mąkę kasztanową przesiewamy, dodajemy jajka, olej kokosowy, ziarna wanilii, sól oraz drożdże z mlekiem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy w ciepłe miejsce mniej więcej na godzinę.

Porcje ciasta wykładamy na rozgrzaną maksymalnie gofrownicę (równomiernie, żeby zakryło całą powierzchnię grzania). Pieczemy około 3 minut.

Podajemy (koniecznie do łóżka) z dyniowym czatnejem i kawą.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: