Karp w papilocie - KUKBUK
karp w papilocie kukbuk

Karp w papilocie

4 porcje

Wigilijny klasyk pokazuje nam swoje śródziemnomorskie oblicze.

Papier do pieczenia tniemy w prostokąty. Na każdy kawałek nakładamy masło, a na nie filet. Cytrynę kroimy w plasterki i układamy na rybie. Dolewamy trochę wina, doprawiamy pieprzem i solą, po czym zawijamy w papiloty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Przed podaniem na patelni podsmażamy pomidorki z posiekanym czosnkiem, oliwkami i kaparami. Rozwijamy lub rozrywamy papier i do środka, na karpia, pakujemy pomidory. Do dekoracji możemy uzyć kopru pokrojonego w piórka.

 

Przepis: Piotr Bruś- Klepacki

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: