Kanapki z kurczakiem - KUKBUK
kanapki_z_kurczakiem kukbuk

Kanapki z kurczakiem

6 porcji

Kanapki z soczystym mięsem kurczaka, majonezem, awokado i pachnącą pastą z kolendry.

Piersi kurczaka myjemy i czyścimy. Gotujemy przez 30-35 minut w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Kurczaka studzimy i kroimy w cienkie paski. Robimy zieloną pastę: kolendrę, pietruszkę oraz miętę siekamy bardzo drobno i wrzucamy do miseczki. Dodajemy posiekane chili, sok z limonki, oliwę i sól. Mieszamy. Awokado myjemy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w paski. Tost składamy z dwóch kromek – jedną smarujemy majonezem, a drugą zieloną pastą. Na połowie tostów układamy kurczaka i awokado, na środek małą łyżeczką nakładamy konfiturę z malin. Tost kroimy na dwa trójkąty.

 

Przepis i zdjęcie: Anna Matuszczak

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: