Kanapka z grillowanymi owocami morza - KUKBUK
kanapka kukbuk

Kanapka z grillowanymi owocami morza

1 sztuka

Królowa kanapek - pełna kolorowych dóbr i sycąca jak obiad.

Świeżą mackę ośmiornicy gotujemy w bulionie na małym ogniu, aż zmięknie. Studzimy. Krewetki oczyszczamy z pancerzy i łączymy z ośmiornicą, posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i kolendrą. Owoce morza grillujemy z dodatkiem oleju przez 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Obok na grillu kładziemy zielone szparagi i smażymy 3 minuty. Bagietkę kroimy wzdłuż, smarujemy masłem i grillujemy. Smarujemy ją pesto. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Sałaty myjemy, cebulę kroimy w cienkie plastry. Na dolną część bagietki nakładamy paprykę, szparagi, owoce morza, liście rukoli i musztardowca oraz cebulę. Skrapiamy winegretem i przykrywamy drugą częścią bagietki. Aby kanapka zachowała kształt, spinamy ją wykałaczką.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: