Kanapka na pieczywie pełnoziarnistym z twarogiem wiejskim, rzodkiewką i chipsami z boczku surowo wędzonego - KUKBUK

Kanapka na pieczywie pełnoziarnistym z twarogiem wiejskim, rzodkiewką i chipsami z boczku surowo wędzonego

Sycąca kanapka dla porannych głodomorów.

Rzodkiewkę, awokado i zielonego ogórka kroimy w drobną kostkę, zioła siekamy.

Tak przygotowane warzywa łączymy z twarogiem, całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Boczek układamy na zimnej patelni, następnie zaczynamy rozgrzewać patelnię – to pozwoli pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a zrazem sprawi, że boczek stanie się chrupiący po kilku minutach. Chipsy z boczku przekładamy na ręcznik papierowy, na którym pozostanie nadmiar tłuszczu. Pieczywo układamy na talerzach, nakładamy twarożek, kawałki pomidora, świeże zioła oraz chipsy z boczku.

  • Marta Faiga

    Szkoda, że zdjęcia pokazują inne kanapki

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: