Kanapka z burgerem wołowym - KUKBUK
Kanapka burger wolowy kukbuk

Kanapka z burgerem wołowym

2 porcje

Cebulę, czosnek i natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka, jej konsystencję regulujemy ilością bułki tartej. Wyrabiamy chwilę rękami i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Z gotowej masy formujemy dwa kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy je z obu stron do wymarzonego stopnia przypieczenia. Suszymy delikatnie na ręczniku papierowym.

Bułki przekrawamy na pół i lekko podpiekamy. Cebulę kroimy w krążki. Spód smarujemy odrobiną czatneju, przykrywamy sałatą, a na niej układamy usmażone mięso. Dodajemy suszone pomidory, krążki cebuli i czatnej. Przykrywamy drugą częścią bułki i od razu podajemy z korniszonami.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: