Jaja przepiórcze w koszyczku z parmezanu - KUKBUK
jaja przepiorcze kukbuk

Jaja przepiórcze w koszyczku z parmezanu

4 porcje

Serowe koszyczki, majonez tymiankowy i malutkie jajko na twardo - to nie przekąska dla lalek, tylko dla prawdziwych smakoszy!

Jajka gotujemy na twardo, ścinamy kawałek, by odsłonić żółtko. Przygotowujemy koszyczek ze startego parmezanu: na papier do pieczenia ścieramy około pół szklanki parmezanu na dość drobnej tarce, rozkładamy równomiernie w okrąg na papierze, wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 30 sekund. Wyjmujemy i formujemy z parmezanowej masy koszyczek, używając małej szklaneczki lub filiżanki. Czekamy aż ostygnie. W koszyczku układamy łyżkę majonezu wymieszanego z jogurtem i tymiankiem, na tym układamy 3 jajka na osobę. Dodajemy odrobinę pasty truflowej na każde jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: