Jaglanka z owocami - KUKBUK
Jaglanka z owocami kukbuk

Jaglanka z owocami

1 porcja

Kasza jaglana z płatkami ryżowymi i syropem z agawy, pełna owoców i orzechów, doda energii na cały dzień.

Pół szklanki mleka i wodę doprowadzamy do wrzenia i dorzucamy do nich kaszę jaglaną. Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po upływie tego czasu wlewamy pozostałe pół szklanki mleka i dorzucamy płatki ryżowe. Nie zwiększając ognia i stale mieszając, gotujemy jeszcze przez 5 minut. Przelewamy jaglankę do miseczki. Polewamy syropem z agawy, posypujemy nasionami czy orzechami i dekorujemy owocami.

Uwaga, jeśli chcemy zjeść jaglankę na zimno, wystarczy, że ugotujemy ją wieczorem, przelejemy do miseczki i schowamy do lodówki. Rano tylko dekorujemy ulubionymi dodatkami i gotowe!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: