Jabłka pieczone z bakaliami i orzechową kruszonką - KUKBUK
jablka pieczone kruszonka kukbuk

Jabłka pieczone z bakaliami i orzechową kruszonką

6 porcji

Nic bardziej nie smakuje wakacjami u babci niż jabłka pod orzechową kruszonką. Upieczcie sobie powrót do dzieciństwa!

Jabłka myjemy, wydrążamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do każdego nakładamy bakalie oraz łyżkę miodu. W misce mieszamy mąkę, mąkę orzechową, cukier i masło. Tak uzyskaną kruszonkę wykładamy na jabłka. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Podajemy na ciepło, ewentualnie z lodami waniliowymi lub cynamonowymi.

 

Przepis: Piotr Bruś- Klepacki

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: