Hush puppies - KUKBUK
HUSH PUPPIES kukbuk

Hush puppies

4 porcje

Chrupiące kulki z boczku, jalapeño i kaszki kukurydzianej to świetna imprezowa przekąska.

Boczek kroimy w plastry, rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut, żeby zrobił się chrupiący. Kiedy wystygnie, siekamy. Papryczkę pozbawiamy pestek i siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, a uzyskaną masę odstawiamy na 10 minut (jeśli za bardzo zgęstnieje, dolewamy jeszcze trochę maślanki). Formujemy małe kulki i smażymy je w oleju rozgrzanym do 170 stopni, aż będą rumiane ze wszystkich stron. Przed podaniem kładziemy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

 

Przepis: Michał „Magiel” Myszkiewicz / Na Lato

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: