Gruszka gotowana w winie i soku z czarnego bzu - KUKBUK
przepis na gruszkę gotowaną w winie i soku z czarnego bzu

Gruszka gotowana w winie i soku z czarnego bzu

4 porcje

Do garnka wlewamy wino oraz sok. Dodajemy przyprawy i cukier. Zagotowujemy.

W tym czasie obieramy gruszki. Wkładamy je do winna i gotujemy do miękkości. Gdy zmiękną wyciągamy i odkładamy na bok.

Wino razem z przyprawami gotujemy i redukujemy około 30 minut (lub gdy płyn osiągnie temperaturę 106 stopni). Następnie zdejmujemy rondel z ognia. Sos studzimy. Do miseczki nalewamy sos,  kładziemy gruszki i posypujemy pokruszonymi pistacjami.

 

Danie dopasowane do smaku piwa Świątecznie z Browaru Okocim
© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku