Fusilli ze szparagami, bekonem i sosem z pora - KUKBUK
Barilla Fusilli ze szparagami, bekonem i sosem z pora

Fusilli ze szparagami, bekonem i sosem z pora

2 porcje

Najpopularniejszy makaron z Kampanii idealnie sprawdza się w sałatkach, ale także w połączeniu z rozmaitymi sosami.

Pora kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Kiedy zmięknie blendujemy go na gładki mus. Bekon kroimy w kostkę. Podobnie jak obrane szparagi. Rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy bekon i szparagi i smażymy kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron Barilla Fusilli. Na talerz nakładamy mus porowy i makaron z sosem.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: