Frittata - KUKBUK
FRITTATA kukbuk

Frittata

1 porcja

Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę pancettę, cienkie plastry surowych ziemniaków i poszatkowaną cebulę. Smażymy na niewielkim ogniu (co pewien czas mieszamy drewnianą łyżką), aż ziemniaki się zarumienią i zmiękną. Posypujemy sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu, odrobinę solimy.

Rozkłócamy jajka w mleku. Dodajemy ser i szpinak. Zalewamy tym zawartość patelni, przykrywamy i smażymy, aż zauważalnie się zetnie. Przewracamy na drugą stronę, pomagając sobie talerzem, i smażymy do momentu, aż wszystko ładnie się przyrumieni. Jemy taki gorący trójkąt, popijając go lekko posolonym kefirem z posiekanym koprem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: