Fritatta warzywna z ziołami - KUKBUK
fritatta warzywna ziola kukbuk

Fritatta warzywna z ziołami

4 porcje

Jajka rozbijamy do miski i lekko roztrzepujemy, dodajemy posiekaną w pióra cebulę oraz pocięte w plasterki pieczarki. Tniemy na cienkie paski suszone pomidory, a listki pietruszki siekamy. W misce łączymy zioła i pomidory z masą jajeczną, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Nagrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką. Dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, przecieramy papierem i wlewamy przygotowaną mieszankę na patelnię, po czym przykrywamy przykrywką. Smażymy, aż całość będzie zwarta i lekko przyrumieniona. Obracamy i przesmażamy niecałą minutę. Odkładamy na deskę. Frittatę możemy podać na ciepło lub na zimno z listkami świeżej natki pietruszki.

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: