Domowy keczup - KUKBUK
Domowy keczup kukbuk

Domowy keczup

2 butelki

W szczycie sezonu na pomidory zróbcie domowy keczup. Będzie przypominał lato w środku zimy!

Pomidory obieramy i kroimy w niewielkie kawałki. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy poszatkowaną cebulę i smażymy, mieszając od czasu do czasu, aż się zeszkli. Dodajemy czosnek i smażymy, mieszając przez kolejną minutę. Dolewamy ocet, dorzucamy pokrojone pomidory i wszystkie przyprawy, gotujemy przez około 20 minut. Jeśli dodaliśmy laskę cynamonu, wyjmujemy ją po tym czasie, pozostałą zawartość garnka zaś doprowadzamy do konsystencji keczupu za pomocą blendera i gotujemy przez kolejne 20-30 minut. Gotowy keczup odstawiamy na bok do ostygnięcia, a następnie przelewamy do słoika lub butelki.

© KUKBUK 2017