Domowa granola - KUKBUK

Domowa granola

1 duży słoik
10
8

Domowa granola z pysznym cappuccino - wspaniały początek dnia!

Przygotujcie sobie energetyczne śniadanie komponując własną, chrupiącą mieszankę z dużą porcją dodatków. Orzechy, rodzynki oraz ziarna z jogurtem, a do tego wyśmienita kawa z ekspresu Nivona CafeRomantica 848 od razu postawią was na nogi.

 

W misce mieszamy same zdrowe produkty: płatki górskie, suszoną żurawinę, pestki dyni oraz słonecznika, a także małe kawałki migdałów i orzechów laskowych. Startą skórkę z pomarańczy oraz sok dodajemy do mieszanki z płatkami. Dodajemy miód oraz rozpuszczone masło i solidnie mieszamy, aby wszystkie składniki były lekko wilgotne i klejące. Następnie wykładamy blaszkę papierem do pieczenia, na nim rozkładamy naszą mieszankę. Wstawiamy do piekarnika na 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aby płatki równo się zarumieniły. Jeśli płatki po upieczeniu nie są suche, wkładamy je jeszcze do piekarnika na kolejne 10 minut. Gotową granolę odstawiamy do ostudzenia, a następnie przekładamy do zamykanego pojemnika. Tak przygotowane zdrowe i energetyczne śniadanie najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym, z dodatkiem świeżych owoców oraz cappuccino przygotowanym w ekspresie Nivona CafeRomantica 848.

Przepis i zdjęcie:  Nivona

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku