Crostini z wiejskiego chleba z leśnymi grzybami - KUKBUK
crostini grzyby kukbuk

Crostini z wiejskiego chleba z leśnymi grzybami

2 porcje

Poranne grzybobranie to bardzo smaczny zwiastun dnia. Potem można już tylko jeść i jeść!

Grzyby czyścimy. Kurki możemy szybko opłukać pod bieżącą wodą, ale pozostałe grzyby lepiej wyczyścić z pozostałości piasku i runa leśnego na sucho – przy pomocy pędzelka. Na rozgrzanym maśle smażymy grzyby, aż ładnie się zezłocą, dodając w międzyczasie posiekane świeże zioła oraz doprawiając solą. Pieczywo smarujemy cienką warstwą oliwy i tostujemy na patelni grillowej, aż stanie się chrupiące. Układamy na wierzchu grzyby, posypujemy płatkami sera i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

 

Pozostałe przepisy Akademii Kulinarnej Whirpool:

Zupa rybna z grzybami

Jajka w koszulce ze szpinakiem, pieczarkami i kolorowymi pomidorami

Zupa miso z warzywami

Sałatka nicejska

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: