Club sandwich - KUKBUK
club-sandwich kukbuk

Club sandwich

2 porcje

Ta klasyczna amerykańska kanapka wystarczy za danie główne.

Kromki chleba zrumieniamy z każdej strony na odrobinie masła lub oleju. Bekon podsmażamy na patelni, aż będzie chrupiący, i przekładamy go na papier, by odsączyć tłuszcz. Majonez mieszamy z musztardą. Jedną kromkę chleba smarujemy mieszanką majonezu i musztardy, po czym układamy na niej plasterki szynki, indyka i sera. Drugą kromkę również smarujemy mieszanką majonezu i musztardy, a potem przykrywamy nią już ułożone warstwy. Smarujemy z drugiej strony i układamy na niej sałatę, pomidora i bekon. Trzecią kromkę też smarujemy mieszanką majonezu z musztardą i przykrywamy nią piętrową kanapkę. Wbijamy w nią cztery wykałaczki i ostrym nożem kroimy na cztery równe części.

Przepis i zdjęcia: Marta Greber / http://codziszjemnasniadanie.pl/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: