Ciastko milionera - KUKBUK
weronika madejska ciastko kukbuk

Ciastko milionera

16 małych kawałków

Idealne ciasteczka z karmelem i polewą czekoladową.

Foremkę o boku 20 cm natłuść minimalnie, a następnie wyłóż papierem do pieczenia. Na dno foremki wyłóż ciasto i dokładnie je rozprowadź. Nakłuj ciasto, a następnie piecz je przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C. Banany, olej, masło, ksylitol oraz wanilię umieść w naczyniu blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Wylej na kruchy spód, wyrównaj i schłódź w lodówce do częściowego zastygnięcia. Mazurek polej czekoladą. Schłódź w lodówce. Krój ostrym nożem, maczanym w wodzie. Na koniec możesz ozdobić każdy prostokącik paskami rozpuszczonej czekolady.

Smacznego!

Przepis pochodzi z książki, Weroniki Madejskiej, „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem”, wydanej nakładem wydawnictwa Septem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: