Ciastka z sosem rybnym, czekoladą i orzechami - KUKBUK
ciastka sos rybny czekolada kukbuk

Ciastka z sosem rybnym, czekoladą i orzechami

8-10 porcji

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło roztapiamy i wsypujemy do niego cukier. Dokładnie mieszamy i studzimy. Następnie do masła z cukrem dodajemy startą wanilię, korę cynamonową i sos rybny. Wlewamy całość do mąki, wciąż mieszając (można użyć miksera). W trakcie dodajemy jajka, po chwili orzechy i czekoladę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (bez termoobiegu). Blachę do pieczenia wykładamy natłuszczonym papierem. Z ciasta formujemy kulki (wielkość w zależności od upodobań), rozpłaszczamy je i układamy na papierze w sporej odległości. Pieczemy 15-20 minut. Po wyjęciu studzimy, a następnie oprószamy cukrem pudrem.

Przepis i zdjęcie: Marcin Szulżycki, Slodkokwasna.pl

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: