Ciasteczka wytrawne z jajkiem, glonami wakame i krewetką - KUKBUK
Ciasteczka wytrawne kukbuk

Ciasteczka wytrawne z jajkiem, glonami wakame i krewetką

12 porcji

Ciasto francuskie, glony wakame i krewetki - takie przekąski szybko znikają ze stołu.

Glony wakame zalewamy sokiem z pomarańczy. Po 10 minutach dokładnie je odsączamy i drobno siekamy.

Ciasto rozmrażamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy 12 kwadratów o średnicy około 6 centymetrów i umieszczamy je w formach do muffinek.

W misce roztrzepujemy jajka. Dodajemy do nich obrany i posiekany czosnek oraz glony, doprawiamy solą i pieprzem.

Farsz wlewamy do wyłożonych ciastem foremek, do każdej wkładamy też jedną krewetkę. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

 

przepis: Piotr Bruś-Klepacki

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: