Ciasteczka z nadzieniem migdałowym - KUKBUK
Ciasteczka migdalowe kukbuk

Ciasteczka z nadzieniem migdałowym

21 sztuk

Chrupiące i kuszące słodkości dla fanów marcepanu, dobre nie tylko na Tłusty Czwartek.

Migdały mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i olejkiem migdałowym. Jedno białko mieszamy ze szczyptą soli i ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie dodajemy je do migdałów. Łyżeczką nakładamy nadzienie na kwadrat ciasta. Brzegi smarujemy drugim białkiem rozkłóconym z odrobiną wody. Dokładnie sklejamy brzegi ciasta w ten sposób, aby rogi stykały się ze sobą. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Gotowe ciasteczka przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.

© KUKBUK 2017