Chocolate fudge cake z kremem i owocami - KUKBUK
Chocolate fudge cake kukbuk

Chocolate fudge cake z kremem i owocami

6-8 porcji

Śnimy o lecie i wakacjach, leniwych piknikach i takim cieście na deser.

Chocolate fudge cake kukbuk

 

Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy, dodajemy jajka i miód, mieszamy. W oddzielnej misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem i dodajemy do masy. Jeszcze raz dobrze wszystko mieszamy. Tortownicę o średnicy 23 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, a następnie wypełniamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 35 minut. Przekładamy na kuchenną kratkę do wystygnięcia. W tym czasie bierzemy dużą miskę i za pomocą miksera ubijamy serek mascarpone ze śmietanką i cukrem pudrem. Owoce myjemy, odsączamy na sitku. Gotowy krem przekładamy na wystudzone ciasto, wierzch dekorujemy owocami.

 

 

Przepis i zdjęcie, Olga, autorka bloga Waniliowa Chmurka.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: