Carpaccio z borowików - KUKBUK
carpaccio z borowikow kukbuk

Carpaccio z borowików

Prościej się nie da!

Borowiki oczyszczamy wilgotną ściereczką (nie moczymy ich pod żadnym pozorem w wodzie). Kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu. Skrapiamy oliwą i sokiem cytrynowym. Posypujemy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Na koniec obsypujemy płatkami sera asiago fresco, którego śmietankowe nuty rewelacyjnie łączą się z grzybami. I tyle. Szybko i prosto – jak zawsze w Italii.

  • Fantastyczny przepis, uwielbiam prostotę 🙂 Jadłam podobną potrawę we Włoszech, u nas surowe grzyby traktuje się z podejrzliwością 😉

  • ANNANDSTYLE.pl

    Świetny przepis, warto wypróbowac! 🙂

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: