Cappuccino à la rosé - KUKBUK

Cappuccino à la rosé

Moment czystej rozkoszy dzięki białej czekoladzie roztopionej w kawie i mleku, otulony subtelnym różanym aromatem.

Potrzebne będą: 1 filiżanka do cappuccino (170 ml), spieniacz do mleka (np. Aeroccino lub dysza do spieniania mleka w Twoim ekspresie).

Podgrzej filiżankę do cappuccino (np. napełniając ją na jakiś czas gorącą wodą, a potem ją wylewając). Dodaj kawałek białej czekolady do filiżanki. Przygotuj kawę Dulsão do Brasil od Nespresso w formie espresso (40 ml) i przelej je na białą czekoladę. Osobno zmieszaj mleko z syropem różanym. Spień tak przygotowane mleko i ostrożnie przelej do filiżanki z kawą i czekoladą. Całość udekoruj płatkami róż lub posyp delikatnie cukrem różanym.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: