Cantuccini al gorgonzola - KUKBUK

Cantuccini al gorgonzola

3 bochenki

Wszystkie składniki oprócz orzechów umieszczamy w misce i zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę. Dodajemy orzechy. Zagniatamy drugi raz, krótko, tak by orzechy połączyły się z ciastem. Dzielimy je na trzy części. Z każdej formujemy mały, podłużny bochenek. Układamy bochenki obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po upływie około 20 minut bochenki powinny zrobić się delikatnie złote. Wyciągamy je i kroimy na kromki. Wysypujemy ponownie na blachę i suszymy cantuccini w 160 stopniach przez 20 minut. Po 10 minutach dobrze jest zmienić ich pozycję, by wysuszyły się równomiernie z każdej strony.

 

Można je przechowywać w metalowych puszkach, ale sądzę, że to zbędna informacja, bo i tak znikną, nim pojawi się jakakolwiek myśl o ich przechowywaniu!

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku