Burgery z bazyliowym majonezem - KUKBUK
burgery majonez kukbuk

Burgery z bazyliowym majonezem

2 porcje

Urozmaicamy burgera. Do mięsa dodajemy suszone pomidory, a do gotowej kanapki bazyliowy majonez. Pycha!

Cebulę i czosnek obieramy oraz drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i smażymy warzywa do zeszklenia. Mięso mieszamy z pomidorami, oliwkami, cebulą z czosnkiem, parmezanem, jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Z gotowej masy formujemy 2 burgery.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i smażymy z obu stron 3 do 5 minut. Ciabatty podgrzewamy w piekarniku. Mozzarellę kroimy w cienkie plasterki. Majonez mieszamy z bazylią, przyprawiamy solą i pieprzem.

Bułki przekrawamy na pół, układamy mięso, mozzarellę, majonez i rukolę. Przykrywamy drugą częścią bułki.
Smacznego!

 

Przepis i zdjęcie: Anna Chwistek, studiokuchnia.pl

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: