Brownie z batatów - KUKBUK
Jadlonomia Brownie z batatow

Brownie z batatów

9 porcji

Rozkosznie kremowe brownie w roślinnym wydaniu

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. W dużej misce dokładnie mieszamy purée z batatów, kakao, drobno posiekaną czekoladę, kawę rozpuszczalną, sól i chili. Gdy masa jest dobrze wymieszana, wlewamy wrzącą wodę i energicznie mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Kiedy masa jest gładka, dodajemy cukier oraz olej i wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy, na gładką masę. Wsypujemy mąkę oraz sodę i znowu dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem i kroimy na małe kwadraty.

 

Przepis i zdjęcie: Marta Dymek / Jadlonomia.com

  • Anna

    Witam. Jaka wielkosc blachy na to cisto bedzie potrzebna?

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: