Biscotti - KUKBUK
Biscotti kukbuk

Biscotti

30 ciastek

Pełne orzechów, berberysu i pomarańczowego miodu. Te chrupiące włoskie ciasteczka najlepiej maczać w herbacie.

W misce ubij jajka na puszystą masę,pod koniec dodaj miód i ubijaj jeszcze przez 2-3 minuty. Przesianą mąkę połącz w drugiej misce z soda, solą oraz gałką, dodaj do masy z jajek. Wymieszaj wszystko delikatnie, na koniec dodaj orzechy, berberys oraz skórkę z pomarańczy.

Wyłóż ciasto na podsypana mąką stolnicę i uformuj bochenek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.  Upieczony bochenek wyłóż na kratkę i wystudź. Pokrój na kromki o grubości około 1 cm. Podpiecz z jednej i drugiej strony łącznie przez około 8 minut.

Przechowuj w dużym szklanym słoiku.

Przepis i zdjęcie: Ania Matuszczak, fakerolls.com

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: