Bezglutenowe chlebki z papryką i groszkiem - KUKBUK
bezglutenowy chleb kukbuk

Bezglutenowe chlebki z papryką i groszkiem

kilka chlebków

 

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mieszamy mąkę z solą oraz proszkiem do pieczenia, a kefir (lub maślankę) z jajkami i oliwą. Mokre składniki łączymy z suchymi, dodajemy kukurydzę, groszek, paprykę oraz ser i mieszamy do połączenia się składników. Małe foremki (typu keksówki) wykładamy papierem do pieczenia i wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut, sprawdzając drewnianym patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Upieczone chlebki wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Owinięte w folię spożywczą zachowają świeżość przez 3 dni.

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: