Bavette z pesto genovese, krewetkami i fasolką - KUKBUK
Barilla Bavette z pesto genovese, krewetkami i fasolką

Bavette z pesto genovese, krewetkami i fasolką

2 porcje

Pesto to jeden z najprostszych sosów do makaronu, ale w wydaniu z krewetkami i fasolką szparagową nabiera zupełnie nowego wymiaru.

Fasolkę kroimy na kawałki i gotujemy w posolonej wodzie aż będzie al dente. Krewetki oczyszczamy. Listki bazylii, czosnek, orzeszki piniowe i ser pecorino miksujemy z odrobiną oliwy z oliwek. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której smażymy krewetki. Dodajemy fasolkę szparagową. Ugotowany makaron Barilla Bavette przekładamy na patelnię, dodajemy pesto. Całość mieszamy i podajemy.

arabiata, arabiatta pene, arabiatta spageti, bekon, bez glutenu, bolognes, bolognese, bolonez, capellini, carbonara, carbonarra, farfale, farfalle, jak się robi spaghetti bolognese, kalmary, krewetki, krewetki spaghetti przepis, kuchnia wloska, lasagne, lazania, losos pene przepis, łosoś pene, makaron, makaron kurczak, makaron z cukinia, muszle all’arrabbiata przepisy, napoli, owoce morza spagheti, pasta, pene, pene z bolognese, pene z owocami morza przepis, pene ze szpinakiem, pene ze świeżymi pomidorami, pesto, przepis na penne carbonara, rigate, rigatoni, sos bolognese, spagetti z kurczakiem, spagheti z bolognese, spahgetti, szpinak pene, świderki, tagiatelle, wloska pasta, włoski makaron, włoskie spaghetti bolognese,

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: