Batony czekoladowe z masłem orzechowym - KUKBUK
batony-czekoladowe-z-maslem-orzechowym-kukbuk

Batony czekoladowe z masłem orzechowym

1 keksówka 9x30 cm

Czekolada i masło orzechowe to duet po brzegi wypełniony energią. Batony idealne na wycieczkę!

Jajka mieszamy w misce z cukrem. Czekoladę roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej i powoli, mieszając dodajemy do jajek. Dosypujemy mąkę ze szczyptą soli oraz orzechy i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Kiedy wystygnie, smarujemy ją z obu stron masłem orzechowym i układamy na warstwie krakersów, po czym przykrywamy krakersami. Całość kroimy na kawałki.

Przepis i zdjęcie: Zosia Różycka

© KUKBUK 2017