Bagietka z polędwicą - KUKBUK
bagietka_z_poledwica kukbuk

Bagietka z polędwicą

4 porcje

Do zrobienia królewskiej kanapki wystarczy polędwica argentyńska, czerwona cebula, majonez - i nie zapomnijcie o frytkach z batata!

Polędwicę doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni grillowej kilka minut z każdej strony (czas zależy od tego, jaki stopień wysmażenia chcemy osiągnąć). Kiedy wystygnie, kroimy ją na plastry w poprzek włókien.

Pomidory i obraną cebulę kroimy w plastry.

Bagietkę kroimy na pół, dolną część smarujemy majonezem, górną musztardą dijon. Na dolnej części układamy liście sałaty, pomidory, polędwicę i cebulę. Całość przykrywamy drugą częścią bagietki.

Bataty obieramy, kroimy na grube frytki i smażymy na głębokim oleju, doprawiamy solą.

© KUKBUK 2017