Babka piaskowa bezglutenowa - KUKBUK
babka_piaskowa_bezglutenowa kukbuk

Babka piaskowa bezglutenowa

1 foremka

Przepis dla tych, którzy z glutenem są na bakier, a tęsknią za smakiem puszystej i niewinnej babki.

Wiórki kokosowe mielimy w blenderze lub młynku do kawy i mieszamy z mąką kukurydzianą i sodą. Masło miksujemy z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy kolejno jajka, wiórki kokosowe wymieszane z mąką, a na koniec skórkę pomarańczową.

Ciasto przelewamy do silikonowej lub teflonowej formy na babkę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu lekko studzimy, wyciągamy z formy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.

 

Przepis i zdjęcie: Monika Walecka, gotujebolubi.pl

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: