Babeczki pietruszkowe z limonką - KUKBUK
babeczki

Babeczki pietruszkowe z limonką

12 babeczek

Zamiast schłodzonej lemoniady, orzeźwiające babeczki.

Siemię lniane zalewamy wodą i odstawiamy na 5 minut. Do miski wrzucamy wszystkie pozostałe mokre składniki z wyjątkiem pietruszki. Dodajemy spęczniałe siemię i starannie ubijamy mikserem lub blenderem. Na koniec dokładamy startą pietruszkę i mieszamy łyżką.

W drugiej misce łączymy składniki suche. Stopniowo wsypujemy je do mokrych, cały czas mieszając łyżką, aż do uzyskania ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy olejem. Do każdej wkładamy 2 łyżki ciasta. Pieczemy 15 minut.

 

Przepis i zdjęcie: Marta Dymek / Jadlonomia.com

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: