Azjatycki tatar z łososia z ligolem - KUKBUK
tatar losos kukbuk

Azjatycki tatar z łososia z ligolem

2 porcje

Tatar z wołowiny zostawmy na imprezę u cioci, a zamiast niego przyrządźmy świeży i lekki tatar z łososia z nutą jabłka.

Łososia kroimy w centymetrową kostkę i w miseczce wkładamy do lodówki. Czerwoną cebulę drobno siekamy i w miseczce zalewamy zimną wodą. Umyte, obrane i pokrojone w kostkę jabłko skrapiamy w osobnym naczyniu sokiem z cytryny. Ogórka dokładnie szorujemy, by móc zachować jego skórkę, i drobno siekamy.

Z miski z cebulą wylewamy wodę i odsączamy resztki ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki dodajemy do miseczki z rybą.

Oliwę i sos sojowy mieszamy z octem.

Składniki tatara i sos łączymy tuż przed podaniem (nie musimy zużyć całego dressingu, zdajmy się na swój smak). Doprawiamy solą. Podajemy z tostami lub miękkim pszennym chlebem.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: