Azjatycki bulion z kurczakiem i grzybami - KUKBUK
ramen kukbuk

Azjatycki bulion z kurczakiem i grzybami

Rozgrzewająca i kolorowa zupa w sam raz na zimę.

Wywar zagotowujemy. Wrzucamy do niego pierś kurczaka i gotujemy 12 minut. W tym czasie kroimy pak choi. Wyjmuje mięso z wywaru i wkładamy do niego kapustę. Gotujemy. Gdy zmięknie, doprawiamy zupę sosem sojowym. Wykładamy pak choi na miseczkę i odstawiamy. Boczniaka mikołajkowego przekrawamy na pół i podsmażamy na patelni. W osobnym garnku gotujemy makaron. gdy jest gotowy, odcedzamy go i nakładamy do misek. Dodajemy pokrojoną pierś kurczaka, po połówce boczniaka i jajka oraz pak choi i zalewamy bulionem. Tuż przed podaniem dokładamy enoki i posiekaną dymkę.

 

Autor: Piotr Bruś – Klepacki
Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: