Austriackie czanachy - KUKBUK
czanachy kukbuk

Austriackie czanachy

4 osoby

Austriacki garnek, wypełniony po brzegi fasolą, kiełbaskami i warzywną porcją witamin. Żaden góral się nie powstydzi!

Fasolę moczymy przez noc w wodzie. Włoszczyznę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki, obrane ziemniaki kroimy na pół, mięso kroimy na kawałki. Wszystko wkładamy do dużego garnka, dodajemy przyprawy i solimy. Dodajemy kiełbaski, pomidory, fasolę wraz z wodą, w której się moczyła, pokrojoną na kawałki kapustę i rozgniecione ząbki czosnku. Dolewamy taką ilość wody, by zakryła składniki, przykrywamy garnek i gotujemy powoli na małym ogniu przez około 90 minut. Podajemy z pieczywem.

Przepis: Witold Iwański / szef kuchni restauracji ARUANA

Zdjęcia: http://dinnershow.studio/

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: