Adżapsandal - KUKBUK
adzapsandal kukbuk

Adżapsandal

4-6 porcji

Grillowane warzywa po gruzińsku. Nie trzeba czekać na słońce, najlepiej smakują z patelni!

Bakłażany i cukinie kroimy w krążki. Dodajemy do nich całe papryczki, polewamy obficie oliwą i grillujemy na patelni lub w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, fasolkę lub groszek blanszujemy w osolonej wodzie. Na dużej patelni podsmażamy całe szalotki, dorzucamy pomidory pelati i wyciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy obrane i pokrojone w połówki żółte i czerwone pomidory, podduszamy przez 10 minut. Podajemy posypane siekaną zieleniną.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: