Witek Iwański zaprasza do swojej kuchni - KUKBUK

Witek Iwański zaprasza do swojej kuchni

W hotelu Narvil otwarto unikatowe studio kulinarne Aruana.

Hotel Narvil Conference & Spa, położony w Serocku, około czterdziestu minut drogi od Warszawy, przebił się do masowej świadomości za sprawą dwóch postaci. Aleksandra Kwaśniewska balowała tu na swoim weselu, a Witek Iwański, młoda, uhonorowana wieloma prestiżowymi tytułami nadzieja polskiej gastronomii, rozwinął swój talent, korzystając z okolicznych stawów, pól i lasów. Córki byłego prezydenta na próżno szukać po hotelowych zakamarkach, ale Witek wciąż tu jest i przyciąga swoją kuchnią smakoszy z całego kraju. Od niedawna również za sprawą nowego, ekskluzywnego studia kulinarnego, otwartego przy słynącej z intrygujących i nowoczesnych dań restauracji Aruana.

 

Studio Aruana to dizajnerskie miejsce łączące biznes i doskonałą kuchnię. W zamierzeniu twórców studia ma ono służyć nie tylko do pobierania nauki pod okiem Iwańskiego, lecz także do rozmowy, okołokulinarnych dyskusji i eksperymentów nad nowymi daniami. Przestrzeń, wyposażoną w zapierający dech w piersiach, najwyższej jakości sprzęt luksusowej marki Gaggenau, podzielono na strefę relaksu, kreacji i degustacji. We wnętrzu uwagę przykuwa ustawiony centralnie wspólny, efektowny stół. To przy nim właśnie zasiedliśmy z okazji otwarcia nowego konceptu w Narvilu i kosztowaliśmy popisów szefa kuchni. Witek Iwański w pełni wykorzystał możliwości studia i na to spotkanie przygotował dania inspirowane ziemią, dziedzictwem, dymem, lasem i morzem. Zjedliśmy, uprzednio sięgnąwszy po sztućce ukryte w małych, zgrabnych szufladach stołu, tajemnicze kulki na patyku, po których rozgryzieniu oczom ukazały się wędzone przepiórcze jaja, a także przegrzebki w emulsji z solirodu, dzikiego królika z grillowanymi marchewkami, pstrąga z fenkułem, koperkowym consommé i pastą z fermentowanego czosnku. A na deser – lody z wędzonych jeżyn podane z jeżynową bezą.

 

Witek Iwański, od niedawna ambasador marki Gaggenau, w krótkich, żołnierskich słowach anonsował kolejne dania, dając początek długim dyskusjom i zachwytom przy stole. Wnioski nasuwały się same – do Aruany w hotelu Narvil będzie nam teraz bliżej niż dotychczas.

© KUKBUK 2017

Strony www, marketing internetowy - advertajzing usługi reklamowe w Ełku