Rybny ekspres Atlantyk-Warszawa - KUKBUK

Rybny ekspres Atlantyk-Warszawa

Polujemy na świeże homary i ostrygi do testowania przepisów z zaplanowanego numeru KUKBUK-a. Dlatego wybieramy się w środę do Centrali Rybnej, gdzie pojawiają się morskie cuda dopiero co złowione w portugalskich głębinach Atlantyku.

(Fot. Agata Pospieszynska/AFPHOTO)

Centrala Rybna Bistro La Cocotte

Ul. Mokotowska 12
Warszawa

każda środa 19.30-22.00

przejdź do dużej mapy
Rybny ekspres kukbuk

Jak zapewniają organizatorzy, ryby i owoce morza trafiają do sprzedaży w Bisto La Coccotte przy placu Zbawiciela (środy) i Kafe Zielony Niedźwiedź przy Smolnej (piątki) maksymalnie w ciągu 24 godzin od momentu połowu.

Rybny ekspres kukbuk

„Chwilę po zakończeniu nocnej aukcji rybnej, wyselekcjonowany towar w sterylnych, styropianowych kartonach ze stworzonym dla branży rybnej ewaporującym lodem, opuszcza teren aukcji. Następnie jest przewożony na lotnisko w Lizbonie, aby w specjalnej komorze chłodniczej wylecieć bezpośrednim transportem lotniczym do Warszawy. Dzieje się tak dwa razy w tygodniu, w środy i w piątki. Po otrzymaniu towaru na Okęciu kierujemy się błyskawicznie do miejsca sprzedaży” – piszą organizatorzy z Fish Lovers.

 

Zakupione morskie cuda można kupić do domu albo zjeść na miejscu przyrządzone w restauracyjnej kuchni.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: