Ole! Tapas Steak Restaurant - KUKBUK

Ole! Tapas Steak Restaurant

Polującym na szlachetne gatunki mięsa polecamy zajrzeć na Bracką. Właściciel restauracji Krzysztof Janiszewski to prawdziwy kolekcjoner hiszpańskich specjałów.

Ole! Tapas Steak Restaurant

Bracka 2
Warszawa

przejdź do dużej mapy
ole-tapas-steak-restaurant kukbuk
ole-tapas-steak-restaurant kukbuk
ole-tapas-steak-restaurant kukbuk
ole-tapas-steak-restaurant kukbuk
ole-tapas-steak-restaurant kukbuk

Iberyjską ucztę rozpocznijcie od ceciny, suszonej i wędzonej szynki cielęcej, kruchej i niezwykle aromatycznej, lub szynki z wołowiny Kobe, podsuszanej i dojrzewającej przez dwa lata. Po tych przekąskach koniecznie zamówcie secreto, wyborną część z przedniej łopatki czarnej świni iberyjskiej. Mięso jest tłuste, marmurkowe, w smaku przypomina nieco… gęsinę. Wyjątkowe! Warto spróbować entraŁˆy, hiszpańskiej wersji steku bavette, a także rozsmakować się w stekach ze starzonej wołowiny baskijskiej i galicyjskiej oraz z polędwicy wołowej rasy limousine z Polski.

Menu uzupełniają świeże ryby i owoce morza, foie gras oraz znana na całym świecie szynka bellota „Joselito”. Do posiłku zamówcie koniecznie odpowiednie wino ze zgromadzonej na Brackiej kolekcji, starannie wyselekcjonowanej przez polskich i zagranicznych sommelierów.

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: